Termékek

CELLULÓZ

Fenntartható

Bioalapú megújuló forrásból származó, magas minőségű regeneratív alapanyagok melyek könnyen újrahasznosíthatóak vagy lebomlóak továbbá hozzájárulnak az átállási időszak céljainak gyorsabb eléréséhez.

Cellulóz

Minden mehet tovább a régiben.

Azonnal beilleszthető a meglévő gyártási folyamatokba, nem igényel drága beruházást, hosszan eltartható minőség romlás nélkül is száraz körülmények között.

Felhasználás

Használható a papírban, kartonban, aszfalt utakban de felhasználható az egészség és a gyógyszeriparban is.

Piaci Helyzet

A nyersanyagok mint a cellulóz egyre nehezebben elérhetők és egyre drágábbak a növekvő kereslet miatt. Ez a növekedés várhatóan folytatódik.

Az előállítási kapacitások megszenvedik a klíma változást. A váratlan termelés leállások az erdőtüzek, árvizek, aszályok következtében emelték az árakat. Az elmúlt évek szállítási nehézségei is tovább nehezítették a nyersanyagok hozzáférhetőségét. Ezek a hatások azonban várhatóan nem fognak csökkenni.

A miscanthusból származó cellulóz fenntartható módon járul hozzá a kereslet kielégítéséhez. Miscancell egy fentartható és hosszútávú alternatívát kínál amely felveszi a versenyt a jelenlegi előállítási folyamatokkal.

Tesztekkel bizonyítható, hogy a Miscancell által előállított cellulóz megegyező, hanem jobb minőségű mint a jelenleg piacon lévő alapanyagok.

Lignin

Lignin – bioalapú a fosszilis eredetű alapanyagok leváltására

A jövő építőköve

Fenntartható

Bioalapú nyersanyag a fosszilis eredetű termékek helyettesítésére, továbbá alacsonyabb előállítási hőmérséklet mely további energia megtakarítást eredményez. Hozzájárul a vállalat átállási céljainak gyorsabb eléréséhez.

Megszokott üzletmenet

Közvetlenül használható a már megszokott gyártási folyamatokban, nem igényel nagy beruházást, hozzáférhető kisebb kiszerelésben és ömlesztve.

Felhasználás

Használható kötőanyagokhoz, gyantákhoz, jó minőségű építőanyagokhoz, kompozitokhoz, betonhoz, aszfalthoz (Grasfalt® and Harsfalt®).

Fenntartható nyersanyag a fosszilis eredetű kötőanyagok kiváltására

A lignin egy növényi eredetű nyersanyag, mely felhasználható gyantákhoz, kötöanyagokhoz, kompozitokhoz, betonhoz, aszfalthoz (Grasfalt® and Harsfalt®).

A Miscancell kifejlesztett egy egyedülálló módszert a lignin feldolgozására. A fából kinyert ligninnel ellentétben itt nincs szükség kénre az eljárás során igy az álltalunk előállított lignin kén mentes, tisztább és így szélesebb körben felhasználható

Grasfalt®

A Miscancell álltal kifejlesztett Grasfalt®-ban a miscanthusból kinyert ligninel helyettesítjük a bitumen egy jelentős részét. Ezt az anyagot kisebb és nagyobb projektekben is sikeresen teszteltük.

Ennek következtében csökken a fosszilis nyersanyagok felhasználása.

20% kevesebb CO₂ felhasználás az alacsonyabb előállítási hőmérsékletnek köszönhetően, 130°C a 170°C helyett. Ez 2 m³-vel kevesebb gáz felhasználást jelent minden tonna aszfaltnál.

Fenntartható CO₂ tárolás magában a miscanthusban.

A Grasfalt® ma már egy védett termék mely elérhető bárki számára.

Ha szeretne többet megtudni a ligninben rejlő lehetőségekről és annak felhasználásáról keressen minket bizalommal.

miscancell.hu 2024